Ratjes Online
http://ratjes.nl/forum/

Nieuwe ratjes
http://ratjes.nl/forum/viewtopic.php?f=14&t=20113
Pagina 1 van 1

Auteur:  Jailyenoodie [ vr jun 22, 2018 9:42 am ]
Berichttitel:  Nieuwe ratjes

Hallo!

Gisteren heb ik bij een fokker mijn 2 dames opgehaald en ik heb ze Jaily en Oodie genoemd en zijn 6 weekjes.

De ratjes waren nieuwschierig, kwamen naar je toe en waren gezond, toen ik ze vast had waren ze erg snel, bleven bij je zitten maar wouden ook heel snel terug naar hun zusjes. Maar dat is denk ik wel normaal.

Gisteren heb ik ze in hun kooitje gezet ( frodo kooi) en ze schoten wel wat weg, maar dat snap ik wel want alles is nieuw en ze hebben een flinke reis gehad. Later kwam een ratje boven op het plankje zitten en toen ik haar een beetje riep kwam ze snuffelen en naar mij toe. Het ander ratje heb ik niet gezien. Toen ik naar bed ging zag ik wel 2 neusjes boven hun schuilplaats uit steken, enorm schattig.

Nu is het de 2e dag, ben net wakker maar zie niet waar ze zitten. Hoe kan ik het proces tam maken verder voortzetten? Veel bij de kooi zitten en met ze praten? Of mogen ze er al uit ook al komen ze niet en moet ik ze pakken?

Hopelijk kunnen jullie mij wat helpen. :mondkus:

Auteur:  Jydow [ za apr 27, 2019 9:31 am ]
Berichttitel:  Re: Nieuwe ratjes

Ik had paar weken geleden zelfde probleem. Heb in het begin vooral eten/snacks aangegeven of van mijn hand laten pakken. Voor de kooi zitten en praten is ook goed om te doen. En als ze het accepteren beetje aaien als ze liggen te slapen. Voor mijn gevoel wennen ze dan aan aanraking

Heb ze ook op mijn bureau losgelaten dit was redelijk beperkte ruimte, maar konden ze wel wennen aan los lopen en mijn aanwezigheid.

Als je ze moet oppakken om ze uit of in de kooi te zetten gewoon doen. Probeer het wel in een zo vloeiend mogelijke beweging en probeer te scheppen ipv van boven te grijpen. Ze achterna zitten omdat het niet in 1x lukt vinden ze niet fijn :-)

Wat ik verder heb gedaan voor het oppakken is uit de kooi snacks geven en als ze het aanpakken eventjes de lucht in tillen neerzetten en snoepje geven. Dan beginnen ze iets lekkers/leuks met optillen te associeren en vinden ze het al snel minder erg.

Wat mij was verteld voor de kooi in het begin is geen te goede verstop plekken, dan wennen ze eerder aan geluiden en aan jou.

p.s. is ben geen expert en heb gewerkt op advies van andere mensen en youtube :lol:

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/